Đurić: Privodi se kraju asfaltiranje ulica na području opštine Čajetina (VIDEO)

Beta 27.11.2020

Asfaltiranje ulica na području Čajetine planirano u ovoj godini se privodi kraju, kao i drugi projekti uređenja centra Zlatibora, rekao je danas predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić. 

U toku su radovi na ozelenjavanju površina, postavljanju urbanog mobilijara na Кraljevom trgu i po obodnim ulicama, rekonstrukciji ali i asfaltiranju saobraćajnica među kojima je i ulica između pošte i ambulante na Zlatiboru, koje je obišao Đurić.

U centru Zlatibora završeno je i asfaltiranje ulice koja vodi od hotela "Olimp" do restorana "Jezero", a pri kraju je uređenje, ozelenjavanje, sadnja cveća i postavljanje klupa u sportskom parku.

Đurić je rekao da je pripremljen predlog budžeta Čajetine za 2021. godinu i objavljen na sajtu Opštine, kako bi građani mogli da daju svoje predloge i sugestije. 

"Planirano je da sednica Skupštine opštine na kojoj će se raspravljati o predlogu budžeta bude 10. decembra, a prema prvim procenama budžet će biti otprilike na ovogodišnjem nivou", kazao je  Đurić.

Dodao je da su prihodi ovogodišnjeg budžeta veći nego što su predviđeni rebalansom i da se nada da će takva situacija biti i sledeće godine jer su planirane krupne investicije, kao što su izgradnja vodovoda Sušičko vrelo, rekonstrukcija fabrike vode u Ribnici, izgradnja rezervoara na Zlatiboru, izgradnja i rekonstrukcija puteva i ulica, nabavka i izgradnja fontane na jezeru.

"Nadam se da ćemo već na proleće ili do početka letnje turističke sezone završiti sve te radove i da će Zlatibor zasijati u jednom novom i lepšem svetlu", rekao je Đurić.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 11.27.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »