ССП: Апелациони суд потврдио шест месеци затвора за Ивана Исаиловића због претњи Драгану Ђиласу

Бета 03.12.2020

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду Вишег суда којом је Иван Исаиловић осуђен на казну затвора у трајању од шест месеци због кривичног дела угрожавања сигурности лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, саопштено је данас из ССП.

ССП подсећа да је "Исаиловић 29. марта на друштвеним мрежама написао 'док не добије метак у чело, а добиће ускоро (на Ђиласа мислим). Драгане Ђиласу изд... ти се у уста и теби и кур.. која је родила издајничку штеточину попут тебе и твојих сарадника'".

ССП наводи да се Исаиловић у наставку претеће поруке потписао "Моје име је Иван Исаиловић и у сваком тренутку можеш да ме позовеш да се лично суочимо на улици... Већ једном јесмо на Бановом брду у касину 'Џим' где сам ја био, а ти врата поред мене у теретани, али тада си позвао две интервентне патроле, сада не можеш да позовеш никога, а убићу те као пса чим те угледам било где!!!!! И тебе и издајничку гамад која те прати ..."

"Исаиловић је пре овога више пута осуђиван због различитих кривичних дела укључујући и неовлашћено поседовање оружија и муниције. У свом исказу Исаиловић је навео да је био 'револтиран политиком' при чему је управо тих дана организована кампања у којој су хулигани пуштали увредљиве песме и палили бакље по крововима", наводи се у саопштењу ССП.

ССП наводи да "вербална агресија којом се у обрачуну са неистомишљеницима користе носиоци највиших државних функција и константне кампање мржње које у име и за рачун Српске напредне странке (СНС) спроводе таблоидини медији угрожавају сигурност и живот сваког човека који се усуди да на било који начин критикује Вучићев режим".

"Та вербална агресија закономерно води ка физичком насиљу чије трагичне последице смо на жалост већ имали прилику да видимо. Одговорност за овакве акте безумних претњи и напада једнако је на извршиоцима, као и на оним који их кампањама лажи и мржње усмереним на неистомишљенике и политичке противнике хушкају и инспиришу", наводи у саопштењу ССП.

(Бета, 12.03.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »