SNS: Đorđević nebulozama napada Vučića

Beta 08.12.2020

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je predsednika pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića da je danas "briljirao sa nebuloznim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Grubom zamenom teza i izvrtanjem činjenica pokušava da optuži Vučića koji je, gotovo iz nemoguće situacije, uspeo da očuva energetski sistem i snabdevanje strujom na severu Кosova i Metohije (KiM), kao ključni faktor za funkcionisanje normalnog života Srba na КiM", rekao je u pisanoj izjavi član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković.

Prema njegovim rečima, "svi znaju da je politika Mlađana Đorđevića, još iz vremena kada je radio kao savetnik Borisa Tadića i kuma mu Đilasa, bila da se ide po belom svetu i da se svima izvinjava", kao i da su tada "prebacili pitanje nezavisnosti (Kosova) iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, čime su dodatno otežali, inače tešku poziciju Srbije po ovom pitanju".

Đorđević je danas pozvao Vučića da pred građanima prizna da se dogovorom o tome da prištinske vlasti preuzmu sistem snabdevanja strujom na severu Кosova odrekao još jednog dela suvereniteta Srbije.

(Beta, 12.08.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »