Unikredit banka Srbija proglašena za Najboljeg pružaoca usluga i Tržišnog lidera

Beta 14.12.2020

Unikredit (UniCredit) banka Srbija proglašena je za Najboljeg pružaoca usluga i Tržišnog lidera prema Anketi o upravljanju gotovinom 2020. koju je sproveo časopis Juromani, saopšteno je danas.Osim u Srbiji, Unikredit banka proglašena je najboljim pružaocem usluga u još devet zemalja - Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Austriji i Nemačkoj.

Drugu godinu zaredom, pored Srbije, u još sedam zemalja Centralne i Istočne Evrope je Unikredit banka zadržala status Tržišnog lidera.

"Veoma smo ponosni na ova postignuća koja odražavaju panevropsku pokrivenost naše platforme i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina u uspešnom nošenju sa nezapamćenim izazovima sa kojima smo se susretali ove godine", rekao je direktor Sektora globalnog transakcijskog bankarstva Unikredita Luka Korsini.

Anketa o upravljanju gotovinom, koju Juromani sprovodi svake godine, identifikuje vodeće pružaoce usluga i proizvoda u segmentu upravljanja gotovinom.

Ove godine je u sklopu ankete učestvovalo više od 32.000 nefinansijskih institucija.

Iz banke su poručili da rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte Unikreditove platforme za upravljanje gotovinom, uključujući inovacije kao što su virtuelni računi, instant plaćanja, SWIFT globalna platna inicijativa (GPI) i digitalno potpisivanje dokumenata.

Unikreditov rezultat u ovogodišnjoj anketi dodatak je sve većem popisu nagrada koje je banka osvojila u sklopu Globalnog transakcijskog bankarstva, a nedavna priznanja uključuju: nagradu za Najbolju banku za finansiranje lanca snabdevanja, nagradu za Najbolju banku za transakcijske usluge u Centralnoj i istočnoj Evropi, kao i nagradu za Najboljeg pružaoca transakcijskih usluga u Zapadnoj Evropi.

(Beta, 12.14.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »