MK Grupa društveno najodgovornija kompanija u 2020. po odluci SAM-a (VIDEO)

Beta 24.12.2020

Srpska asocijacija menadžera (SAM) proglasila je MK Grupu za društveno najodgovorniju kompaniju u Srbiji u 2020. godini, zahvaljujući brojnim projektima i inicijativama sprovedenim u 2020. godini, čija je vrednost bila veća od milion evra, saopštila je danas MK Grupa.

Istaknuto je da je MK Grupa je tokom čitave godine pružala pomoć zdravstvenim radnicima i osetljivim grupama stanovništva kada je to bilo najpotrebnije.

Podseća se da je odmah po proglašenju vanrednog stanja u Srbiji usled pandemije korona virusa, kompanija donirala 50.000 evra Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", za nabavku neophodnih sredstava za dijagnostiku korona virusa.

Osnivač i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio je na korišćenje i smeštajne kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Ukazano je da su MK Grupa i njene kompanije članice tokom pandemije izdvojile gotovo 500.000 evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za ugrožene građane Srbije.

Dodatno, kompanija je odlučila da ne koristi sredstva koje je Vlada Srbije uredbom namenila za pomoć privredi, čime je ostavila mogućnost da se ta sredstva iz budžeta u iznosu od pet miliona evra preusmere u najugroženije segmente.

Kruna društveno odgovornih aktivnosti MK Grupe ove godine, kako je nagelšeno, jeste projekat "Za regionalne heroje", zahvaljujući kome je zasluženi odmor, nakon prvog talasa pandemije, dobilo 450 lekara i medicinskog osoblja iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Za njihov odmor u svojim luksuznim hotelima, kompanija je izdvojila 200.000 evra.

"Želeo bih da zahvalim članovima SAM-a, koji su prepoznali humanist MK Grupe i ovom nagradom potvrdili da radimo ispravno i na dobrobit čitavog društva. Posebno sam ponosan što smo u ovako izazovnoj godini, prepoznati kao najodgovornija kompanija u zemlji", izjavio je potpredsednik MK Grupe Aleksandar Kostić.

(Beta, 12.24.2020)

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »