Ђилас: Србија је већ завршила вакцинацију јер вакцина више нема

Бета 25.12.2020

 Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас позвао је данас премијерку Ану Брнабић да објави, када већ тврди да постоји план вакцинације, колико у јануару стиже вакцина, којих и ког датума.

"Написали смо да нико не зна када ће вакцина у Србију стићи и какав ће бити план вакцинације. Ви када кажете да се све то зна, ја вас позивам да узмете један бели папир и да на њему напишете за сваки дан од данас, па у јануару, колико стиже вакцина, којих вакцина, и ког датума. И да кажете какав је план вакцинације, да се прво вакцинишу лекари и здравствени радници, јер они се већ осам месеци боре против овога и нажалост многи у тој борби губе своје животе. Када ће се вакцинисати сви старији од 65 година, шта ћемо са људима који имају хроничне болести? Свако од њих има право, а држава има обавезу да им каже када ће бити у могућности да приме вакцину уколико то, наравно, желе", навео је Ђилас.

Ђилас је додао да се власт хвали да је међу првим земљама у Европи почела вакцинацију али да је требало да каже да је Србија међу првима и завршила вакцинацију, јер вакцина више нема.

"Ваш председник је рекао да ћемо добити пет милиона вакцина из земље која већ тестира вакцине на људима, данас је 25. децембар није стигла ни једна једина. Ваш министар здравља, значи ваша Влада, је рекла да ће Србија сама произвести вакцину ако буде било потребе. Сада је 25. је децембар и имамо хиљаде преминулих, десетине хиљада, стотине хиљада заражених - вакцина нема. Ви сте рекли да ћемо заједно са Русијом производити Спутњик вакцину у Србији. Још једном да вам кажем - 25. је децембар а вакцине нема. Једна Канада је обезбедила девет вакцина по глави свог становника. Ви сте у овој години обезбедили 4.800 вакцина", навео је Ђилас.

Он је додао да се свуда у свету лидери вакцинишу међу првима, да би показали да је вакцина безбедна, али да то чине тек када обезбеде милион вакцина.

"То што сте се ви јуче вакцинисали то не значи ништа, јер ти људи који су вас видели, који вам верују, они немају где да оду да се вакцинишу, јер ми вакцине намамо. Ви јуче нисте давали пример, ви сте јуче спасавали и обезбеђивали свој живот, а суштина је да као неко ко води ову државу да се брините о животу свих људи који у овој држави живе", додао је лидер ССП.

(Бета, 12.25.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »