Pokret Oslobođenje traži hitan postupak vlasti Hrvatske zbog napada na Pupovca u Glini

Beta 30.12.2020

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević osudio je današnji napad na lidera Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj, Milorada Pupovca koga je u Glini, tokom obilaska naselja pogođenih zemljotresom, više osoba vređalo uzvikujući ustaške parole.

Beogradski mediji su preneli da su Pupovca u Glini vređale tri grupe psujući mu majku, nazivajući ga lopovom i uzvikujući "Ubij Srbina!".

Povodom toga je predsednik pokreta Oslobođenje u pisanoj izjavi je vlasti Hrvatske pozvao da što pre nađu napadače, navodeći da je Pupovac "prvak srpskog naroda u Hrvatskoj i da kao takav mora da ima zaštitu i hrvatskih i srpskih institucija".

"Srbi Banije teško su postradali i u Drugom svetskom ratu i u Oluji, sada ih je pogodio i zemljotres, i poslednje što im treba je da slušaju ovakve povike i gledaju ovakve napade na svom kućnom pragu", naveo je Đorđević i napade nazvao "varvarskom ideologijoom".

Đorđević je apelovao na građane Srbije i dijasporu da pomognu Srbima-povratnicima i parohijama Srpske pravoslavne crkve u mestima koja su teško pogođena zemljotresom u Hrvatskoj.

(Beta, 12.30.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »