Lebron Džejms: Živimo u dve Amerike

Beta 08.01.2021

Živimo u dve Amerike, rekao je košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms, i istakao da je najbolji primer za to ono što se dogodilo ispred Kapitola u sredu.

Džejms i njegovi saigrači iz Lejkersa već su bili uznemireni pošto je tužilac iz Viskonsina u utorak odlučio da ne tereti policajca koji je prošle godine pucao u Afroamerikanca Džejkoba Blejka.

Zatim je došla sreda kada su pristalice Donalda Trampa upale na američki Kapitol pokušavajući da odlože potvrdu novembarskih izbora na kojima je pobedio Džo Bajden.

Ono što je tada Džejms gledao na televiziji pojačalo je njegov pogled na veliku podelu u zemlji.

"Živimo u dve Amerike i glavni primer je ono što se dogodilo u sredu. Ako to ne razumete ili ne vidite, onda morate da napravite korak unazad. Ne samo jedan, već četiri ili pet, deset koraka unazad... Nisam mogao a da se ne zapitam šta bi se se dogodilo da se neko od mojih i približio Kapitolu. Mislim da svi znamo odgovor", rekao je Džejms.

On je pre utakmice protiv San Antonija nosio majicu na kojoj je pisalo: "Da li sada razumeš".

Džejms, koji je bio je oštar kritičar Trampa tokom njegovog mandata, rekao je da ono što se dogodilo na Kapitolu direktno povezanog sa onim što Tramp predstavlja.

"Nije ga briga za ovu zemlju. Videli smo tvitove na celom putu do ovog uništenja. Bukvalno smo bacili četiri godine... Trebalo je da budemo primer svim ostalim zemljama kako se vode stvari i menja svet, a u sredu smo izgledali kao zemlja trećeg, četvrtog, petog sveta", rekao je Džejms.

(Beta, 01.08.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »