Milivojević (DS): Šešelj na zadatku da amnestira počinioce ubistva Zorana Đinđića

Beta 25.01.2021

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je da predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavom da mu nije žao što je ubijen premijer Zoran Đinđić još jednom relativizuje taj zločin.

Milivojević je rekao i da je Šešelj time ponovo nedvosmisleno pokazao da deluje po zadatku režima Aleksandra Vučića i da u medije iznosi stavove naručene iz njegovog kabineta.

"Iznova relativizujući ovaj zločin, u svom stilu iznoseći obilje dezinformacija, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uporno amnestira neposredne izvršioce ovog zločina, koristeći govor mržnje, obmana i jeftinog političkog spletkarenja", rekao je Milivojević, a saopštila Demokratska stranka.

Prema njegovim rečima, tragično je što u Srbiji, "zemlji uništenog vrednosnog sistema", o ubistvu Zorana Đinđića dezinformacije sa partijskih glasila sa nacionalnom frekfencijom šire "oni do kojih je došla policijska istraga, nedvosmisleno ih označavajući kao važne karike u tom zločinu".

"Demokratska stranka će i ubuduće čuvati sećanje na ličnost i vizionarsko delo Zorana Đinđića, ne odustajući od politike za koju se zalagao i koju je promovisao", kazao je Milivojević.

(Beta, 01.25.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »