Vučić: Važno što Makron ne nameće stavove o Kosovu, već želi da čuje i srpsku stranu

Beta 04.02.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju važno što predsednik Francuske Emanuel Makron nema želju da nemaće stavove o Kosovu, već pokazuje želju da čuje i srpsku stranu.

"Što obično nije slučaj s mnogim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbija nakon sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao.

Naglasio je da se ne smeju podgrevati lažne nade građana o poziciji Srbije po pitanju Kosova i "praviti se da su stvari divne na Kosovu".

"Nisu i neće biti. Onaj ko to kaže, taj laže. Mi moramo da se borimo za interese naroda, da obezbedimo njihovu bezbednost", rekao je Vučić.

Istakao je da "nije u stanju" da laže građane da su stvari o pitanju Kosova jednostavne, ali je dodao da će nastaviti da se "bori za narod".

Na pitanje o kritikama na rad pojedinih ministara koje je ranije iznosio, Vučić je odgovorio da je na današnjoj sednici molio za više energije i entuzijazma članova Vlade, ali da "nije pominjao imena".

"Da se uradi više za ljude, da pokažu veće jedinstvo. Odvratno mi je kada saznam da o svojim kolegama (pojedini ministri medijima) javljaju sve najgore, neretko i neistinito, da bi sebi obezbedili bolji tretman u medijima", dodao je on.

(Beta, 02.04.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »