Brnabić i ministri čestitali novoizabranom patrijarhu SPC Porfiriju

Beta 18.02.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je večeras čestitku novoizabranom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Sa iskrenim zadovoljstvom primila sam vest o Vašem izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Sigurna sam da su Srpska pravoslavna crkva i svi pravoslavni vernici Vašim izborom dobili patrijarha koji će svojom mudrošću i čestitošću, kao i otvorenim pristupom, učiniti sve za dobrobit Crkve i naroda", navela je Brnabić u čestitki.

Ona je navela i da veruje da će Porfirije kao novoizabrani patrijarh voditi Crkvu i srpski narod putem mira, poštovanja i zajedništva.

Ministri uputili čestitke novoizabranom patrijarhu SPC Porfiriju

Ministri u Vladi Srbije Nikola Selaković, Maja Gojković i Maja Popović uputili su večeras čestitke novoizabranom patrijarhu Srpske Pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, saopšteno je.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je u naveo da će uloga patrijarha Porfirija biti veoma važna i u godinama u kojima će Srbija nastojati da učvrsti svoje mesto u porodici evropskih naroda, a da će njegove "mudre reči i dela voditi pravoslavni srpski rod putem ljubavi i zajedništva, dajući mu snagu da prevaziđe sve izazove vremena u kome živimo" .

"Izražavam svoje najtoplije želje i nadu da Vaše delovanje, kao 46. poglavara Srpske pravoslavne crkve, bude uspešno na korist srpskom narodu i svim ljudima dobre volje", naveo je Selaković u čestitki.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković kazala je da "duboko veruje" da su srpski narod i Crkva dobili mudrog poglavara u "ovim vremenima punim izazova i iskušenja".

"Vaša posvećenost i duhovna snaga me uveravaju da ćete uprkos teškim vremenima umeti da sačuvate našu veru, vrednosti svetosavlja i jedinstveno srpskog naroda", navela je ona u čestitki.

Ministarka pravde Maja Popović u čestitki je navela da će patrijarh Porfirije u tom ministartvu imati postojanog i pouzdanog saradnika "za dobro srpskog naroda, Srbije i radost svete crkve".

"U ovom vremenu velikih izazova i iskušenja pred našom zemljom i ljudskom zajednicom želim da Vas reči bogoslužbene pesme 'Blagosloven koji dolazi u ime gospodnje' uvek nadahnjuju u kormilarenju broda srpske crkve", navodi se u čestitki Popović.

(Beta, 02.18.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »