Мирчић (СРС) тврди да је Стефановић умешан у криминал, тражи хапшење чланова владе

Бета 04.03.2021

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић изнео је данас тврдње да је министар одбране Небојша Стефановић умешан у организован криминал и позвао представнике власти да хапсе и чланове Владе Србије, како борба против мафије не би била селективна.

На конференцији за новинаре у централи СРС, Мирчић је навео да су Вељко Беливук, његова група и председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза, између осталих, имали "покриће" у члановима Владе Србије.

"Најодговорнији је (бивши министар унутрашњих послова) Небојша Стефановић. Како би годинама могао да делује криминал овакве врсте, који се огледао и у убиствима, а да полиција није била упућена и министар полиције Небојша Стефановић тада није био обавештен", упитао је Мирчић.

Мирчић је нагласио да СРС подржава борбу против организованог криминала коју води власт Српске напредне странке (СНС), али је упозорио да ће "прва жртва" мафије бити председник Србије Александар Вучић ако борба буде без успеха.

"Прва жртва ће бити Вучић и ми се надамо, не због њега већ и због свих нас, да постоји одлучност (у борби против криминала) и да ће је до краја спровести", истакао је он.

Говорећи о Небојши Стефановићу и наводима о његовим везама с криминалом, Мирчић је подсетио аферу "Крушик" у коју је био умешан покојни отац министра Стефановића, Бранко, те је позвао да се објави оставинска расправа како би се утврдило богатство те породице.

Мирчић је навео да је сигуран да Стефановићи нису располагали вишемилионском имовином, коју помињу неки медији, у време кад је садашњи министар одбране био члан СРС.

На питање о наводима бившег тренера КК Партизан Душка Вујошевића, да је Вучић имао везе с навијачима још у доба док је био генерални секретар СРС, Мирчић је казао да не зна ништа о везама председника и хулигана, осим детаља које је сам износио у јавност.

(Бета, 03.04.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »