Stamatović: Uz pomoć agroindustrijskog centra pospešićemo poljoprivredu i stočarstvo

Beta 23.03.2021

Zadatak Zdrave Srbije (ZS) je da omogući svim poljoprivrednim proizvođačima u opštini Kosjerić da prodaju svoje proizvode po prihvatljivim cenama, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, izjavio je danas predsednik te stranke Milan Stamatović.

On je rekao da gajenje malina i zasada šljiva donosi najveći prihod poljoprivrednim proizvođačima u selima opštine Kosjerić i da je stočarstvo jedan od glavnih nosilaca kosjerićke poljoprivrede.

"Posredstvom budućeg agroindustrijskog centra, koji će po realnim cenama otkupljivati poljoprivredne proizvode, omogućićemo svim voćarima i stočarima iz Kosjerića da prodaju svoje proizvode u Srbiji i inostranstvu, čime ćemo unaprediti poljoprivrednu proizvodnju, otvoriti nova radna mesta i osigurati otkup celokupnog roda", istakao je Stamatović.

Dodao je da činjenica da osam godina nisu odžani javni izbori u mesnim zajednicama, kao i da život ljudi na selu, njihove potrebe i problemi nisu stizali do nadležnih službi u opštini Kosjerić, dovoljno govori u kakvoj se teškoj situaciji nalaze poljoprivrednici.

"Zato je naš cilj da se što više posvetimo razvoju voćarstva i unapređenju stočarstva, za koje na padinama Povlena, Maljena i Divčibara postoje odlični uslovi", rekao je Stamatović.

(Beta, 03.23.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »