Stranka Zajedno za Srbiju osudila hapšenje aktivsta Lokalnog fronta Valjevo

Beta 23.03.2021

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) osudila je danas hapšenje aktvista Lokalnog fronta Valjevo i to okarakterisala kao "napad režima" na aktiviste "koji su podigli glas protiv bezakonja i nepravde".

Aktivisti Željko Trifunović i Adam Radosavljević uhapšeni su danas prilikom pokušaja da istaknu transparent u Divcima, pored puta kojim je trebalo da prođe predsednika Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac.

"Umesto da reši veliku nacionalnu bruku u Krušiku i Jovanjici, vlast je danas hapsila čestite ljude zato što su podigli glas protiv bezakonja i nepravde. Aleksandar Obradović je herojski upoznao ceo svet sa kriminalom u Krušiku. Danas su naši prijatelji i partneri iz Lokalnog fronta pokazali režimu da ova hajdučija nije zaboravljena i da će, pre ili kasnije, krivci biti privedeni pravdi", navodi se u saopštenju ZZS.

Naglašeno je da su fizički su napadnuti i posle toga uhapšeni ljudi koji su iskazali svoj politički stav.

"Zahtevamo da službena lica koja su fizički nasrnula na slobodoljubive ljude iz Lokalnog fronta, pa ih onda i nezakonito uhapsili, budu krivično gonjena i kažnjena", dodao je ZZS.

foto:prt.scr youtube

(Beta, 03.23.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »