Dveri: Nacrt zakona o istopolnim zajednicama maska za brak

Beta 02.04.2021

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Кerković ocenila je danas da nacrt zakona o istopolnim zajednicama ima marketinški cilj i da je rađen zbog političkog interesa umesto zaštite ljudskih prava.

"Ni ljudska, a ni manjinska prava, a ponajmanje društveni dijalog nisu 'ratio legis' (smisao) ovih zakonskih nacrta, već  stvaranje novih razdora u već duboko podeljenom srpskom društvu, skretanje pažnje sa najnovijih afera i unutarstranačkih sukoba vladajućeg SNS kartela", rekla je Milenković Kerković u pisanoj izjavi.

Takođe, kako je rekla, namera je da se unese u pravni sistem novi institut istopolne zajednice "kao pravne maske za brak partnera istog pola".

"Uloga ministarke Gordane Čomić je da ovim zakonskim inicijativama obezbedi privid legitimiteta koji ova akta nemaju, jer ih njihov pravi predlagač, Srpska napredna stranka (SNS), nikada u svom predizbornom programu nije imao. Ova svojevrsna 'kukavičja jaja' ministarke Čomić, treba da i pred glasačima SNS stvore sliku da ih predlaže kadar bivšeg režima", ocenila je Milenković Kerković.

Ona je navela da je u toku polarizacija stavova u društvu, kao drugi cilj ovog nacrta, "iako je raspoloženje većine građana u Srbiji protiv zakonskog uređenja ovakvih zajednica", dodajući da se vodi svojevrsna borba peticijama.

(Beta, 04.02.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »