Oslobođenje pita: Da li je Srbin uhapšen u Beču zbog heroina funkcioner SNS Zoran Milojević Zelja

Beta 02.04.2021

 Pokret Oslobođenje saopštio je danas da je od austrijske policije zatražio zvaničnu potvrdu informacije da je državljanin Srbije Z.M, koji je nedavno uhapšen u Beču zbog posedovanja skoro četiri kilograma heroina, "funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Milojević Zelja".

Predsednik Odbora za borbu protiv kriminala pokreta Oslobođenje Milan Dumanović naveo je da je Milojević "predsednik pokrajinskog odbora SNS za Kosovo i Metohiju, koji se dovodi u vezu sa brojnim aferama u Srbiji, među kojima su kidnapovanje opozicionih aktivista u Vrbasu i gradnja ilegalnog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu".

"Danas smo kontaktirali bečku policiju da nam potvrde vest koja se pojavila u tamošnjim medijima, a stidljivo i na pojedinim srpskim portalima, da je Milojević uhapšen u Beču sa velikom količinom heroina. Ako se potvrdi kao istina, biće to još jedan dokaz o teškim kriminalnim vezama SNS režima i organizovanom klanu koji dopire do samog vrha vlasti", naveo je Dumanović a prenelo Oslobođenje.

Ocenio je da "hapšenje funkcionera vladajuće stranke u Beču" predstavlja "međunarodni skandal" i dodao da u toj situaciji treba pratiti ponašanje Ministarstva spoljnih poslova Srbije, koje će po njegovim rečima, "sigurno pokušati da zataška aferu i isposluje puštanje na slobodu".

(Beta, 04.02.2021)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »