Istraživanje: SNS na 58 odsto, cenzus prelaze još četiri stranke

Beta 05.04.2021

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 58 odsto glasova a cenzus od tri odsto prešle bi još četiri stranke ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani naredne nedelje, pokazuju rezultati istraživanja agencije Ipsos objavljeni u današnjem Blicu.

Po rezultatima ankete sprovedene tokom marta, Socijalistička partija Srbije (SPS) osvojila bi 7,2 odsto glasova, pokret Dosta je bilo 4,4 odsto, Stranka slobode i pravde (SSP) 3,8 odsto a Srpski patriotski savez (SPAS) 3,6 odsto.

Istraživanje je pokazalo da "potencijal" za prelazak cenzusa imaju i Srpska radikalna stranka (SRS), Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Zavetnici, Narodna stranka i inicijativa Ne davimo Beograd.

Političar kome građani najviše veruju (37 odsto) je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, isti procenat ispitanika kaže da ne veruje nijednom političaru dok poverenje u lidera socijalista Ivicu Dačića ima dva odsto anketiranih.

Kada je reč o stavovima građana prema načinu na koji se država bori protiv epidemije korona virusa, oko 62 odsto ispitanika dalo je pozitivnu ocenu, svaki peti je dao negativnu ocenu a njih 11 odsto "izrazito" negativnu.

Istraživanje je pokazalo i da je u martu 46 odsto građana pozitivno ocenjivalo rad Kriznog štaba za suzbijanje epidemije dok je 37 odsto bilo nezadovoljno učinkom tog tela.

Anketa je sprovedena putem telefona i interneta na uzorku od 1.000 punoletnih građana.

(Beta, 04.05.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »