Stamatović: Vučić da se povuče s čela SNS-a i time pomogne dijalogu vlasti i opozicije

Beta 06.04.2021

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da jedino predsednik države Aleksandar Vučić može da bude objektivan posrednik u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima i da je zbog toga važno da se makar privremeno povuče sa svoje stranačke funkcije.

"Povlačenjem sa mesta lidera stranke, predsednik Republike učinio bi prvi korak u ime vladajuće koalicije, što bi bio pozitivan signal da je moguć međustranački dogovor, sve sa ciljem da se obezbede ravnopravni izborni uslovi", rekao je Stamatović.

Kao ravnopravne izborne uslove Stamatović je u pisanoj izjavi definisao razdvajanje termina održavanja različitih nivoa izbora, otvaranje najuticajnijih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom.

Prema njegovim rečima, Vučić bi time popravio i svoj pregovarački položaj u Briselu jer bi ga u budućim neravnopravnim razgovorima o Kosovu i Metohiji sa predstavnicima Prištine i Evropske unije iskreno podržao i najveći deo srpske opozicije.

Kako je ocenio, ako je Vučić spreman da posreduje u dijalogu vlasti i dela opozicije koji ne pristaje da se u unutrašnja pitanja Srbije mešaju stranci, onda bi mogao i da se povuče sa mesta predsednika SNS-a i tako u neutralnom svojstvu i s punim autoritetom, doprinese postizanju dogovora vladajuće koalicije i opozicicionih stranaka.

Po njegovoj oceni, tim znakom Vučićeve "dobre volje" spustile bi se tenzije i uspostavilo veće poverenje između svih političkih aktera u zemlji.

(Beta, 04.06.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »