Arsić (SRS) najavio pokretanje inicijative za oživljavanje sela u Aleksandrovcu (VIDEO)

Beta 19.04.2021

Predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandrovac, Rade Arsić najavio je danas da će taj odbor pokrenuti inicijativu za oživljavanje sela, seljaka i poljoprivrede.

"Mi smo imali sedam zemljoradničkih zadruga, danas nemamo nijednu - sve su ugašene", rekao je on na koferenciji za novinare.

Arsić je naveo da će SRS pokrenuti inicijativu Skupštini opštine da se spreči dalje propadanje zadruga jer bi, prema njegovim rečima, žive zemljoradničke zadruge bile jedina okosnica proizvodnje opštine Aleksandrovac.

"Imamo jednu zemljoradničku zadrugu, čiji sam direktor i koja uspešno radi od 1991. godine po novom zakonu. Dan-danas radi bez ijednog dana blokade", naveo je predsednik Opštinog odbora SRS Aleksandrovac.

On je dodao da bi SRS tom inicijativom zatražila da se takve zadruge pokrenu, kako bi im se dala mogućnost da rade, navodeći da ukoliko one nemaju podršku države neće moći da opstanu.

"Živimo u sred vinogorja u opštini Aleksandrovac, gde se proizvodi najbolje vino u Srbiji, gde je kvalitet izuzetno dobar", rekao je on i dodao da "nema organizacije" da bi se taj potencijal iskoristio.

Kako je kazao, vlast u Aleksandrovcu nema velikog interesa za organizovanje zadruga i okupljanje zemljoradnika u okviru zadruga kako bi imali sigurnu proizvodnju.

(Beta, 04.19.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »