Radeta (SRS): Deca nisu smela biti izostavljena iz državne pomoći (VIDEO)

Beta 22.04.2021

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta izjavila je danas da raspodela budžetske finanijske pomoći za građene nije bila dobra i naglasila da deca iz te pomoći nisu smela da budu izostavljena.

"Imate, recimo, dvoje punoletnih zaposlenih ljudi i oni čine domaćinstvo, oni će dobiti 120 evra (do kraja godine). A s druge strane, četvoročlana porodica s jednim zaposlenim i dvoje maloletne dece dobiće isti iznos", kazala je Radeta na konferenciji za novinare u centrali SRS.

Radeta je ocenila da je država mogla pravičnije da raspodeli pomoć da Srbija ima uvedene socijalne karte, kako u slučaju radnika tako i penzionera.

"Socijalne karte bi na minimum svele povlastice koje uživaju oni koji imaju primanja iznad standarada Srbije, a s druge strane socijalni slučajevi ne bi bili prepušteni na milost i nemilost", rekla je ona.

Govoreći o rebalansu budžeta radi obezbeđivanja pomoći za mala i srednja preduzeća i građane u vreme pandemije, koji je danas na dnevnom redu Skupštine Srbije, Radeta je istakla da je trenutna situacija bila poznata i krajem prošle godine kada je budžet usvojen.

"Mi imamo primedbe da se uopšte vrši rebalans jer kad je usvajan budžet za 2021. godinu, znalo se i za pandemiju i mislimo da je u budžetu krajem prošle godine trebalo samo drugačije rasporediti sredstva da bi država pomogla narodu i privredi", istakla je ona.

Radeta je navela da će zbog najavljenog deficita budžeta od dve milijarde evra, koje će morati da se nadoknade zaduživanjem, javni dug Srbije dostići 61 odsto BDP, "što je strašno".

Istakla je da država umesto zaduživanjem, potreban novac može da nadomesti ukidanjem ili smanjenjem subvencija stranim investitorima, ukidanjem finansiranja nekim državnim agencijama i "antisrpskih NVO", kao i kontrolom javnih preduzeća u Srbije koja nenamenski troše novac.Ceo VIDEO materijal možete pogledati OVDE.

(Beta, 04.22.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »