Zdrava Srbija: Leks specijalisom rešiti problem umanjenih penzija

Beta 28.04.2021

Predsednik Odbora penzionera i starih lica Zdrave Srbije Mihailo Paunović izjavio je danas da se problem umanjenih penzija u Srbiji od 2014. do 2018. godine može rešiti samo uz poseban leks specijalis.

Paunović je istakao da će zato u svim opštinskim odborima stranke širom Srbije biti organizovane posebne tribine na kojima će se, zajedno sa penzionerima, pronaći pravedno i održivo rešenje sa kojim će izaći pred nadležne institucije Srbije."Prema našim podacima, u Srbiji ima preko 170.000 lica starijih od 70 godina koja nemaju nikakva primanja i zalagaćemo se da se i njima moraju obezbediti minimalni prihodi za pristojan život", naglasio je Paunović.

On je izjavio da u ugroženu kategoriju starih lica spada i 17 odsto žena u Srbiji koje nemaju nikakva primanja u starosti, jer nisu bile zaposlene, ali su ipak privređivale ovoj zemlji, rađale i odgajale decu, učestvovale u raznim akcijama izgradnje društva i države, davale za samodoprinose.

"Novoformirani odbor Zdrave Srbije će se boriti i za prava svih onih penzionera koji se nalaze u postupku prinudnog izvršenja, kojih u Srbiji trenutno ima 23.145, i koji su neadekvatnom socijalnom politikom dovedeni u situaciju dužničkog ropstva", zaključio je Paunović.

(Beta, 04.28.2021)

Leks Specijalis »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »