Đoković nakon tri seta pobedio Sonega i plasirao se u finale mastersa u Rimu

Beta 15.05.2021

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu pošto je večeras pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:3, 6:7, 6:2.Đoković je do pobede nad 33. teniserom sveta došao za dva sata i 44 minuta igre.

Srpskom teniseru je za osvajanje prvog seta bio dovoljan brejk u četvrtom gemu, dok je u drugom setu Đoković spasio dve set lopte na rezultatu 4:5.

U nastavku meča srpski igrač je osvojio dva gema zaredom, ali nije uspeo da iskoristi dve meč lopte na svoj servis.

Đoković je u taj-brejku poveo sa 4:2, da bi Italijan preokrenuo i iskoristio četvrtu set loptu, a taj deo igre dobio je rezultatom 5:7.

Sonego je u prvom gemu trećeg seta imao tri brejk lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji gem, da bi zatim u četvrtom gemu Đoković došao do brejka prednosti.

Do kraja meča srpski igrač napravio je još jedan brejk i iskoristivši treću meč loptu plasirao se 11. put u finale turnira u Rimu.

Prvi teniser sveta ranije danas pobedio je petog igrača na ATP listi Grka Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu sa 4:6, 7:5, 7:5, nakon što je meč juče prekinut zbog kiše pri rezultatu 4:6, 1:2.

Sonego je takođe danas u četvrtfinalu pobedio Rusa Andreja Rubljova nakon tri seta.

Đoković će u finalu igrati protiv trećeg igrača sveta Španca Rafaela Nadala.

Do sada Španac je devet puta osvajao titulu u Rimu, dok je srpski teniser pet puta bio pobednik turnira, a poslednju titulu je osvojio prošle godine.

Finale između Đokovića i Nadala igra se sutra od 17.00.

(Beta, 05.15.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »