Rekord Pokuševskog, Jokić i Bjelica postigli po 21 poen

Beta 17.05.2021

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći na svom terenu Los Anđeles Kliperse sa 117:112 i tako prekinuli niz od devet uzastopnih poraza i trijumfom završi ligaški deo takmičenja u NBA ligi.

Oklahomu je do pobede vodio srpski košarkaš Aleksej Pokuševski koji je sa 29 poena upisao rekord po broju poena u NBA ligi. On je dodao i osam skokova i dve asistencije.

Najbolje su Džoš Hol sa 25 i Mozes Braun sa 24 poena.

Terens Man je postigao 19 poena za Kliperse koji su na kraju zauzeli četvrto mesto na Zapadnoj konferenciji. Klipersi su odigrali drugi meč u nizu bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Košarkaši Portlanda pobedili su Denver na svom terenu sa 132:116 i tako osigurali osmi uzastopni plasman u plej-of i u prvoj rundi će igrati baš protiv Nagetsa.

Pored toga, Blejzersi su poslali Los Anđeles Lejkerse na Golden stejt kojima nije pomogla ni pobeda protiv Nju Orleansa od 110:98. Pobednik duela izemđu Lejkersa i Voriorsa će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv Finiksa.

Najefikasniji u redovima Portlanda bio je Si Džej Mekalum sa 24 poena, dok je Demijan Lilard upisao 22 poena i deset asistencija.

Markus Hauard je bio ubacio 23 poena za Denver, dok je srpski centar Nikola Jokić postigao 21 poen iako je na terenu proveo samo 17 minuta, odnosno igrao je samo u prvom poluvremenu. Jokić je dodao i tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Košarkaši Majamija pobedili su Detroit sa 120:107, uz dobru partiju Nemanje Bjelice koji je za 38 minuta na terenu zabeležio 21 poen, po šest skokova i asistencija i dve ukradene lopte.

Majami će u plej-of sa šeste pozicije i u prvoj rundi će igrati protiv Milvokija koji je noćas izgubio od Čikaga sa 118:112.

Dalas je zadražao peto mesto na Zapadu i pored poraza od Minesote sa 136:121 i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv Los Anđeles Klipersa.

Minesotu je do pobede vodio Entoni Edvards sa 30 poena, dok je u timu Dalasa najbolji bio Luka Dončić sa 18 poena, šest skokova i šest asistencija.

Srpski centar Boban Marjanović igrao je četiri minuta za poraženi tim i upisao je tri poena i jednu asistenciju.

Košarkaši Atlante slavili su protiv Hjustona sa 124:95 iako su igrali sa oslabljenim sastavom u kojem nije bilo ni Bogdana Bogdanovića. U timu Atlante najbolji je bio Onjega Okongvu sa 21 poenom, dok su za Hjuston po 18 poena ubacili  Di Džej Ogastin i Armoni Bruks.

Atlanta će kao peti tim Istoka na startu plej-ofa igrati protiv Njujorka.

Juta je pobedom nad Sakramentom od 121:99 osigurala prvo mesto na Zapadu, ispred Finiksa, dok je Bruklin trijumfom protiv Klivlenda od 123:109 overio drugo mesto na Istoku i u prvom kolu plej-ofa će igrati protiv pobednika duela Boston - Vašington.

Filadelfija, koja je i pre poslednjeg kola obezbedila mesto broj jedan u Istočnoj konferenciji, noćas je pobedila Orlando sa 128:117.

(Beta, 05.17.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »