Oslobođenje: Do eksplozije u Čačku je došlo zbog nestručnosti

Beta 04.06.2021

Pokret Oslobođenje je danas ocenio da je do nočašnje eksplozije u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku došlo jer su nestručne osobe postavljene na odgovorna radna mesta.

"Bahato i nestručno rukovodstvo u Ministarstvu odbrane, kome je lična korist važnija od celokupnog sistema odbrane, snosi odgovornost za... urušavanje fabrika odbrambene industrije Srbije, postavljanjem nestručnih, priučenih ljudi na veoma odgovorna radna mesta", piše u saopštenju.

Pokret Oslobođenje je tražio da vlast saopšti koliko je "botova" Srpske napredne stranke zapošljavano poslednjih godina u fabrici "Sloboda" i na koja radna mesta.

U fabrici "Sloboda" u Čačku je rano jutros došlo do serije eksplozija i požara, ali nema povređenih jer su odmah evakuisani svi radnici noćne smene i stanovništvo u okolini te fabrike.

"Sloboda" je saopštila da je požar izbio u delu fabrike za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Formirana je komisija koja će utvrditi uzrok požara.

U gašenju vatre učestvovalo je 45 vatrogasaca, a požar je zasad lokalizovan uz povremene manje eksplozije.

Stručne ekipe su na terenu koje čiste puteve od gelera, a na magistralnom putu ka Pridvorici zabranjen je prilaz vozilima.

Eksplozije u fabrici "Sloboda" uznemirile su ne samo stanovnike u okolini, nego i druge građane Čačka od kojih su neki prošle noći napustili domove i otišli van grada.

(Beta, 04.06.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »