SRS: Ratko Mladić će u srpskom narodu ostati zapamćen kao veliki heroj

Beta 09.06.2021

Presuda kojom je bivši komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora "prati kontinuitet antisrpskog delovanja Haškog tribunala i njegovog pravnog naslednika, Mehanizma za međunarodne krivične sudove", saopštila je danas Srpska radikalna stranka (SRS).

SRS navodi da presuda Mladiću "nedvosmisleno pokazuje da su ove institucije delovale isključivo sa namerom ostvarenja političkih ciljeva Evropske unije i NATO pakta, bez spremnosti da služe dokazivanju istine i ostvarenju interesa pravde".

"Srpski radikali su potpuno uvereni u Mladićevu nevinost po svim tačkama optužnice i neizmerno zahvalni zbog ogromne žrtve koju je položio u borbi za odbranu srpskih teritorija i srpskog naroda nastanjenog na levoj obali Drine. Nema sumnje da će, uprkos sramnoj presudi izrečenoj po direktivi zapadnih sila, Ratko Mladić u srpskom narodu ostati zapamćen kao veliki heroj, istinski patriota i nepokolebljivi borac protiv islamskog fundamentalizma", ukazao je SRS.

U saopštenju se navodi da je "nepravedna i neutemeljena drugostepena presuda Mehanizma za međunarodne krivične sudove u predmetu Mladić uperena protiv celog srpskog naroda i ima za cilj destabilizaciju Republike Srbije i stvaranje osnova za njeno ukidanje".

(Beta, 06.09.2021)

Povezane vesti »

Sramna presuda za ceo srpski narod!

Sramna presuda za ceo srpski narod!

Užice oglasna tabla 09.06.2021
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »