Ministri razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i Crne Gore u trgovini i turizmu

Beta 10.06.2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Jakov Milatović, razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju saradnje posebno u turizmu i trgovini.

U saopštenju Ministarstva trgovine Srbije se navodi da je za stanje bolje nego prošle godine, kada je bilo jače pogođeno pandemijom, i istakli da je za turizam od posebnog značaja regionalni Sporazum o sniženju cena rominga.

Matić je istakla da je pandemija potvrdila potrebu za regionalnim povezivanjem, zajedničkim regionalnim tržištem i zajedničkim nastupom na tržištima trećih zemalja u trgovini i turizmu.

Milatović je konstatovao da su danas uvedeni novi komercijalni letovi kompanije "Air Montenegro" iz Tivta i Podgorice za Srbiju, a najavio je da će auto-put Podgorica-Kolašin biti završen ove godine.

Ministar se založio za uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza radi realizacije Akcionog plana regionalnog ekonomskog tržišta.

Dvoje ministara se dogovorilo da se pokrene radna grupa za realizaciju saradnje u turizmu, dogovorene Memorandumom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva održivog razvoja Crne Gore.

(Beta, 06.10.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »