Radikali kritikuju održavanje izložbe o Srebrenici u Beogradu (VIDEO)

Beta 06.07.2021

Član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Borjan pozvao je danas vlast u Srbiji da obustavi izložbu koja se bavi događajima u Srebrenici i ocenio da je cilj te manifestacije da "širi laži o nekakvom genocidu".

"Sramota je da se bilo gde u Srbiji, a kamoli u centru našeg glavnog grada, održavaju ovakve i slične manifestacije. Organizator je Inicijativa mladih za lјudska prava, koja je poznata po tome da mrzi sve što je srpsko. Ukoliko vlast Aleksandra Vučića nije spremna da javnosti u Srbiji i celom svetu kaže da se u Srebrenici nije desio genocid, mi srpski radikali smo uvek spremni na to i ovu priliku koristimo da to ponovimo", naveo je Borjan na konferenciji za novinare.

Borjan je podsetio da je SRS već predložila da se po krivičnom zakoniku goni svako ko tvrdi da se u Srebrenici desio genocid.

"Mi se takođe zalažemo za ukidanje svih nevladinih organizacija koje imaju rad kao ova Inicijativa mladih za lјudska prava, zato što je svima jasno da je to produžena ruka stranih agentura sa Zapada i oni su naširoko finansirani iz tih zemalјa", dodao je on.

Borjan je kritikovao to što niko ne pominje stradanje Srba u Podrinju i oko Srebrenice i ocenio da je srpski narod najveća žrtva ratova devedesetih godina.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 07.06.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »