Обрадовић (Двери): До краја месеца очекујемо одговор власти на захтеве опозиције

Бета 15.07.2021

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је у Београду да је данашња седница радне групе за међустраначки дијалог била последња у првом кругу и да се до краја месеца очекују одговори власти на све захтеве опозиције.

"Данашњом седницом завршен је први радни део, сада је власт на потезу. Очекујемо да ће они у наредних неколико дана имати свој став о захтевима опозиције. Надам се да ћемо у последњој недељи јула имати завршну седницу радне групе, надам се и уз учешће председника Српске напредне странке (СНС) да бисмо видели да ли смо се уопште разумели и да ли имамо договор", рекао је Обрадовић после састанка у Скупштини Србије.

Он је најавио да би се у наставку разговарало о темама попут притиска на бираче, функционерске кампање, бирачком списку, контрола изборних резултата и састав РИК-а, и оценио да ће тај део преговора бити најтежи.

Обрадовић је после састанка новинарима у Скупштни рекао да су данас седници присуствовали представници Телевизије Хепи, дневних новина Политика и Вечерњих новости, а да представник ТВ Пинк није дошао.

"На тај начин смо заокружили разговоре са водећим медијима, јер су на прошлом састанку били представници Телевизије Прва и Б92, као и јавни медијскисервиси РТС и РТВ. Сви они су прихватили нашу сугестију да добијемо предлог како би могао да изгледа њихов информативни програм од првог септембра, у којем би опозиција била много више заступљена", рекао је Обрадовић и потврдио да су РТС и РТВ такве предлоге већ доставили.

Оценио је да је дијалог с медијима можда и најважнији резултат рада ове радне групе до сада, и рекао да се нада да ће се већ у септембру видети резултати, односно да та нова шема почне бар шест месеци пре избора.

Обрадовић је рекао да је задовољан што разговор власти и опозиције уопште постоји, те да је то доказ да су "бојкоташи" били у праву.

"Остаје оно што ће бити најважније, а то је контролни механизанм којим ћемо ми као представници опозције контролисати примену споразума" када буду постигнути, рекао је лидер Двери.

Истакао је да ће се све што се договори на овом "колосеку дијалога", важити и за остале и да се неки помак већ види "јер су и они који не учествују у овом дијалогу, ових дана гостовали у неким медијима".

(Бета, 07.15.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »