Nova stranka: Vrhu beogradske vlasti novac preči od ljudskih domova i života

Beta 16.07.2021

Nova stranka ocenila je danas, povodom urušavanja stambene zgrade u Beogradu, da je vrhu gradske vlasti "preči novac i interesi od ljudskih domova i života".

Ta stranka je u saopštenju navela da se posle urušavanja zgrade na Vračaru, "jer su joj potkopani temelji sa gradilišta na parceli pored", postavlja pitanje "ko iz gradske vlasti i po kojem 'burazerskom principu' izdaje građevinske dozvole".

Nova stranka je navela da to što su stanari evakuisani i nije bilo povređenih, ni poginulih, "ne anulira činjenicu da je lako moglo doći do tragičnih posledica, kao i da je materijalna šteta ogromna".

"Iako su građani Beograda godinama ogorčeni što grad gubi identitet i nemoćni pred naletom investitorskog urbanizma, sada su suočeni i sa konstantnom opasnošću za život i krov nad glavom", upozorava se u saopštenju.

Dodaje se da "napređačkim perjanicama iz vrha gradske vlasti" odgovara da, "po principu 'jedna ruka na rame, druga u džep' ", masovno izdaju dozvole za izgradnju "i skreću pogled sa pitanja kako radovi dalje teku".

"Stoga i imamo sve češće tragedije na gradilištima, jer zbog nemara građevinskih inspekcija, kao i nepoštovanja bezbednosnih mera, radnici gube glave", podsetila je Nova stranka.

Ta stranka je pitala: "Koliko još ljudi treba da strada ili domova komšija da se uruši ne bi li se ozbiljno pristupilo pitanju principu izdavanja građevinskih dozvola, radu inspekcija i zaštiti na radu?".

(Beta, 07.16.2021)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »