Dumanović: Vučić odmah da podnese ostavku, počinio je više krivičnih dela

Beta 22.07.2021

Bivši inspektor Uprave kriminalističke policije (UKP) i osnivač pokreta "Oslobođenje" Milan Dumanović izjavio je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle svedočenja vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka morao odmah da podnese ostavku.

Dumanović je agenciji Beta kazao da je Belivuk samo potvrdio ono što svi u Srbiji znaju, a to je da je Srpska napredna stranka (SNS) na čelu s Aleksandrom Vučićem organizovana kriminalna grupa.

"Posle svedočenja Belivuka jasno je da je njegova kriminalna grupa svih ovih godina tesno sarađivala sa SNS-om. On je sve vreme koordinirao s Vučićem, Darkom Glišićem, BIA i MUP-om, kako bi se kontrolisali navijači Partizana, prebijali učesnici antirežimskih protesta i završavali neki drugi poslovi", rekao je Dumanović.

Po njegovim rečima, pokazalo se da je Aleksandar Vučić bio šef Veljku Belivuku, koji je, kako je rekao, član SNS od 2011. godine.

"Sve što je Belivuk radio proteklih godina, radio je uz znanje i saglasnost vrha SNS-a, BIA i drugih bezbednosnih službi", naglasio je Dumanović.

Dodao je da je Vučić i sada šef navijačkim grupama u Srbiji, čije se vođe uglavnom bave kriminalom.

"Predsednik Srbije od 2014. godine tesno sarađuje sa skoro svim navijačkim grupama", naveo je bivši inspektor UKP-a.

Na pitanje Bete da li bi Vučić svoju eventualnu nevinost trebalo da dokaže na poligrafu, Dumanović je kazao da je Srbija normalna država Vućić bi već podneo ostavku.

"Poligraf nigde u svetu nije sredstvo za dokazivanje istine. Poligrafska ispitivanja su se pretvorila rijaliti. Aleksandar Vučić je počinio više krivičnih dela i on bi morao da bude gonjen po službenoj dužnosti. On je sve vreme prikrivao šta je radila grupa Veljka Belivuka, iako je bio na vezi s njima", istakao je Dumanović.

Upitan kakva je poruka poslata gradajanima Srbije ako je tačno sve ono što je Belivuk ispričao na saslušanju, Dumanović je rekao da se potvrdilo da SNS ima sve elemente organizovane kriminalne grupe.

"Građani moraju da budu zabrinuti, jer će SNS pronaći neku novu kriminalnu grupu s kojom će sarađivati", ocenio je osnivač pokreta "Oslobođenje" Milan Dumanović.

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal KRIK.

U transkriptu Belivukovog saslušanja, do kojeg je došao KRIK, navodi se da je rekao da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

Belivuk je naveo, kako piše KRIK, da se u jednom stanu na Zvezdari sastajao sa Aleksandrom Vučićem, kao i na Ubu sa predsednikom Izvršnog odbora SNS-a Darkom Glišićem.

(Beta, 07.22.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »