Bogdanović srećna zbog osvajanja bronze u Tokiju

Beta 24.07.2021

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović rekla je danas da je srećna zbog osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a odličje je posvetila svojoj nedavno preminuloj baki i izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije Damiru Štajneru.

"Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir", rekla je Bogdanović, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Bogdanović je osvojila bronzu pobedom protiv Mije Jamade iz Japana 20:6.

Ona je u prvom kolu izgubila od Adrijane Iglesijas Sereso sa 12:4, ali je zahvaljujući plasmanu Španjolke u finale došla do repesaža, posle kojeg je izborila meč za bronzu.

"U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlato", rekla je Bogdanović o španskoj tekvondistkinji.

"Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru OKS koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga, medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila", navela je Bogdanović.

Bogdanović sada ima dve olimpijske medalje, pošto je na prethodnim Igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebro.

Njena medalja je druga za srpski tim u Tokiju, nakon što je ranije danas strelac Damir Mikec osvojio srebro.

(Beta, 07.24.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »