Srpski basketaši osvojili bronzanu medalju na OI - 'Zadovoljni smo bronzom, ali i dalje žalimo zbog poraza u polufinalu'

Beta 28.07.2021

Srpska reprezentacija u basketu tri na tri osvojila je danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je zabeležila pobedu protiv Belgije sa 21:10.Na celom turniru Srbija je doživela samo jedan poraz, danas u polufinalu od Rusije (10:21).

U celom meču Srbija nije promašila nijedan šut za jedan poen (13/13), dok je sa distance upisala dva pogotka.

Najefikasniji u selekciji Srbiji bio je Dušan Domović Bulut sa sedam poena, a po pet su postigli Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

U Belgiji najbolji učinak imao je Tibo Fervort sa pet poena, dok je poen manje upisao Nik Kelis.

Srpski basketaši zadovoljni bronzom, ali i dalje žale zbog poraza u polufinalu

Srpski reprezentativac u basketu 3 na 3 Dejan Majstorović rekao je danas da je zadovoljan osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali da i dalje žali zbog poraza njegove ekipe u polufinalu.

"Zaplakao bih. Nije to način na koji je trebalo da izađemo na teren. Dogovorili smo se da, ipak, izađemo na teren protiv Belgije s novim pristupom i damo sve od sebe u borbi za bronzu. Lepše je kada se ode kući sa medaljom", rekao je Majstorović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Basketaši Srbije su, posle poraza od Rusije u polufinalu, slavili u meču za treće mesto protiv Belgije sa 21:10.

"Krivo mi je i dalje zbog toga što nismo ušli u finale, ali radujemo se zbog osvajanja bronzane medalje. Prezadovoljni smo organizacijom turnira, uslovima za igranje, bila je čast učestvovati na Olimpijskim igrama", rekao je Majstorović.

I Dušan Domović Bulut je naveo da mu je žao zbog poraza u polufinalu i istakao da i dalje veruje da je Srbija najkvalitetnija ekipa na turniru.

"Uspeli smo da se vratimo nakon teškog meča sa Rusijom. Uvek smo ih pobeđivali, i sada kada bismo igrali deset utakmica u nizu, deset bismo mi pobedili. Ali tu jednu nismo mogli. Žao nam je naravno, i dalje verujemo da smo najkvalitetnija ekipa na turniru, ali to je basket", rekao je Bulut.

"Naoštrili smo se da uzmemo bronzanu medalju, presabrali smo se nakon polufinala, popričali među sobom i odlučili da krenemo na sve ili ništa", dodao je Bulut.

Vasić: Osvojili smo bronzu, ali mislim da smo pokazali više od toga

Srpski reprezentativac u basketu 3 na 3 Mihailo Vasić rekao je danas da veruje da je njegova ekipa na Olimpijskim igrama u Tokiju pokazala više od osvojene bronzane medalje.

"Osvojili smo bronzanu medalju, mislim da smo pokazali više od toga, ali jedan meč u koji nismo ušli kako treba nas je koštao borbe za zlatnu medalju", rekao je Vasić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Nakon slabe partije u polufinalu protiv reprezentacije Rusije i poraza, basketaši Srbije su osvojili bronzanu medalju pošto su u meču za treće mesto pobedili Belgiju sa 21:10.

"Odigrali smo dobar turnir, mislim da smo igrali sa velikom energijom. Smatram da smo pokazali karakter posle polufinalnog meča i digli se u meču za treće mesto", naveo je Vasić.

Njegov saigrač Aleksandar Ratkov je rekao da je olimpijski turnir bio jako težak, posebno poslednji dan.

"Vreme je bilo jako teško, mnogo vlage, nismo se privikli u polufinalu na takve uslove, ali pre svega na dobru igru Rusa, što je rezultiralo ubedljivim porazom. Taj poraz je dosta uticao na nas, ali sam zadovoljan što smo pokazali karakter, uspeli da se vratimo u turnir i pobedimo u meču za treće mesto", rekao je Ratkov.

Srbiji je ovo četvrta medalja na Olimpijskim igrama, a druga bronzana, uz po jednu zlatnu i srebrnu.

Kasnije danas (15.25) u finalu prvog olimpijskog basket turnira igraće Rusija i Letonija.

(Beta, 07.28.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »