Четврти протест због урушавања зграде на Врачару, тражи се смена Весића

Бета 07.08.2021

Део опозиције одржао је данас четврти протест испред Градске општине Врачар због урушавања стамбене зграде у Видовданској улици и затражио смену заменика градоначелника Београда Горана Весића и одговорних лица у општини.

Једна зграда урушила се у Видовданској улици након што јој је темељ поткопан током изградње стамбеног објекта поред, због чега су станари расељени.

Председник одборничке групе "Ослободимо Врачар" Константин Самофалов је упитао на протесту ко је дао дозволу за градњу инвеститору чији рачун је био у блокади, и извођачу радова, чија фирма је основана са минималним улогом од 100 динара, који се тек недавно преоријентисао на грађевинску делатност а пре тога се "бавио снимањем садо-мазо филмова".

"Уместо што лажу, почевши од изјаве Весића да се не зна ко је инвестор, треба да прихвате чињеницу да је у њиховом мандату поткопан темељ суседне зграде која се урушила. Нестручношћу приликом извођења радова и немаром, крајње упитни инвеститор и извођач, угрозили су безбедност и имовину грађана", рекао је Самофалов.

Он је упитао и како ће Град Београд наплатити потраживања од инвеститора, односно да ли је он уопште солвентан.

"Осим што ће трошак изградње нове зграде поднети Београђани, можда би требало да очекујемо и да градња буде у интересу старог и новог инвеститора и Српске напредне странке (СНС)", додао је он.

(Бета, 08.07.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »