Đorđević u Srebrenici: Ovde se daje podrška Srbima, a ne na kanabetu u vili 'Mir'

Beta 09.08.2021

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević izjavio je da je došao u Republiku Srpsku (RS) jer se tu, "na licu mesta, daje podrška Srbima i Republici Srpskoj (RS), a ne na kanabetu kod Vučića".

Đorđević je ocenio da je Zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, koji je "nametnuo visoki predstavnik Bosne i Hercegovine Valentin Incko, ali i izbor Kristijana Šmita bez konsultacija sa Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i stalni napadi na srpski entitet iz Sarajeva, pokazatelj da se nalazimo u prelomnom trenutku po sudbinu RS".

"Zbog tih napada sam smatrao da je važno da budem ovde, da podržim naš narod i naš srpski entitet. Ovde se daje podrška Srbima i RS, a ne na kanabetu kod Vučića", rekao je Đorđević u Srebrenici, preneo je Pokret Oslobođenje.

Time je, kako je saopštio taj pokret, "aludirao na nedavni sastanak u vili 'Mir' na koji su, pored predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, došli i Boško Obradović, Saša Radulović, kao i lideri Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Zavetnika".

On je Zakon o zabrani negiranja genocida označio kao "nastavak politike Zapada" da se RS "prvo proglasi genocidnom tvorevinom, a onda po tom osnovu i ukine".

"Vučić se na sav glas hvali svojim prijateljstvom sa novoizabranim visokim predstavnikom Кristijanom Šmitom. Pa hajde, neka onda interveniše kod svog velikog prijatelja, koji uskoro stupa na dužnost, da se ovaj nakaradni zakon ukine", izjavio je Đorđević.

Đorđević će tokom višednevne posete obići Bratunac, Srebrenicu i Trebinje, a sastaće se sa političarima, aktivistima, ali i predstavnicima crkve i kulturnih udruženja, saopštili su iz pokreta.

(Beta, 08.09.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »