Partizan posle penala eliminisao Soči za plej-of

Beta 13.08.2021

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su večeras na svom terenu posle penala pobedili ruski Soči sa 4:2.

Posle 1:1 iz prvog meča u Rusiji, pobednika nije bilo ni posle 120 minuta igre u Beogradu pošto je rezultat bio 2:2, tako da su pobednika u ovom dvomeču rešili jedanaesterci.

Precizni izvođači za crno-bele bili su Marko Živković, Rikardo Gomeš, Sejduba Suma i Igor Vujačić. Na drugoj stani, Ibrahim Cagalov je pogodio stativu, dok je šut Rodriga odbranio Nemanja Stevanović.

Soči je prethodno poveo golom Sergeja Terehova u 33. minutu, izjednačio je Miloš Jojić u 55, a novu prednost ruskom timu doneo je Terehov svojim drugim golom na utakmici. Izjednačenje i produžetke je Partizanu doneo Aleksandar Šćekić u 90. minutu.

Partizan će u plej-ofu kvalifikacija igrati protiv Santa Klare koja je eliminisala Olimpiju iz Ljubljane.

Crno-beli su prvu priliku da povedu imali već u šestom minutu, kada je udarac Filipa Holendera sa sedam metara izblokiran, nakon toga je udarac sa distance Lazara Markovića u 15. minutu u korner odbio golman Sočija Soslan Džahanev, da bi nakon kornera preko gola šutirao Vujačić.

Iz slobodnog udarca sa 17 metara udaljenosti u 25. minutu šutirao je Bibras Natho, ali je njegov šut odbranio golman gostiju.

Soči je iz prve prave prilike u 33. minutu došao do vođstva, kada je sam u šesnaestercu ostao Terehov.

Partizan je do kraja prvog dela nastavio sa napadima, prvo je u 37. minutu nakon kornera Slobodan Urošević glavom šutirao pored gola, da bi u 41. glavom neprecizan bio i Vujačić.

Posle pokušaja Markovića i Uroševića na početku drugog poluvremena, crno-beli su stigli do izjednačenja u 55. minutu kada je precizan sa desetak metara bio Jojić.

Udarac Markovića po zemlji u 72. minutu završio je pored gola, da bi Soči nakon dobro izvedene akcije, četiri minuta kasnije svojim drugim golom u novo vođstvo doveo Terehov.

U nastavku je Partizan "jurio" izjedančujući gol, a prvu priliku imao je Sejduba Suma u 82. minutu, koji je sa desetak metara bio neprecizan, da bi crno-bele u produžetke odveo Šćekić golom glavom u 90. minutu meča.

Najbolje prilike u produžecima imao je Nikita Burmistrov. Prvu u 97. minutu kada je njegov udarac zaustavio Aleksandar Popović, a potom i u 103. minutu kada je gol Partizana u poslednjem trenutku spasio Vujačić.

(Beta, 08.13.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »