DS: Građani više ne veruju ni u slučajnost požara

Beta 13.08.2021

 Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je požar u kineskom tržnom centru u novobeogradskom Bloku 70 podstakao "spekulacije javnosti" i podsetio na sudbinu starog Depoa na Bulevaru kralja Aleksandra.

Potpredsednica DS Tatjana Manojlović je saopštenju navela da je "matrica slična" a da, kako je ukazala, "kad državu ukrade mafija, građani ni u slučajnost požara ne veruju".

Manojlović je rekla i da se "danas (na prostoru Depoa, gde je u požaru 2014. uništen improvizovani tržni centar) izvode pripremni radovi za izgradnju stambeno- poslovnog objekta".

"Zato građani komentarišu kako ponovo, preko noći nestaje objekat koji je u jednom trenutku predstavljao mesto kupovine, prilagođene njihovom potrošačkom džepu, a u drugom je potencijalno nova lokacija za gradnju", navela je ona.

Manojlović je rekla i da "naprednjacima gori pod nogama", a da se građani, kako je ukazala "guše i dave od tog otrova - i figurativno i stvarno".

"DS poziva građane da zajedno podižemo bedeme (znanja i stručnosti) i sprečimo nestajanje Beograda i Srbije (jer) rezervnu zemlju i rezervnu prestonicu nemamo", rekla je ona.

Manojlović je navela i da je "vreme za pobunu" a da, kako je rekla, "što se pre probudimo, veće su šanse da preživimo (aktuelnu vlast)".

(Beta, 08.13.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »