SRS: Srbija je potpisivanjem saopštenja Stejt departmenta otvorila vrata izbeglicama iz Avganistana

Beta 20.08.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je Srbija potpisivanjem saopštenja američkog Stejt departmenta o Avganistanu otvorila vrata avganistanskim izbeglicama, što, kako navode, nikako ne bi smelo da se desi.

"Srbija nije imala nikakvu obavezu da potpisuje taj akt, s obzirom na činjenicu da nismo ni član NATO, ni član Evropske unije", navodi SRS u saopštenju.

Radikali su ocenili da potpisivanjem saopštenja Srbija pokazuje snishodljivost režima prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Srbija se u četvrtak pridružila zemljama koje su potpisale zajedničku izjavu o mirnom napuštanju Avganistana, koju su inicirale SAD.

Dokumentom Stejt departmenta sve strane u Avganistanu se pozivaju da poštuju i da omoguće bezbedan i organizovan odlazak stranih državljana i Avganistanaca koji žele da napuste zemlju.

U dokumentu piše i da Avganistancima i stranim državljanima koji žele da napuste zemlju to mora biti dozvoljeno, da putevi, aerodromi i granični prelazi moraju da ostanu otvoreni i da mir mora biti očuvan.

(Beta, 08.20.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »