Веселиновић и Зеленовић у Бриселу о демократији и изборним условима у Србији

Бета 07.09.2021

Представници покрета Не давимо Београд и Заједно за Србију Добрица Веселиновић и Небојша Зеленовић су са представницима Европског парламента у Бриселу разговорали "о даљем урушавању демократије у Србији" и о непостојању политичке воље власти да се унапреде изборни услови.

Они су са европарламентарцима разговарали "и о притисцима на активисте, независне медије и политичке противнике режима Александра Вучића", саопштили су вечерас Не давимо Београд и Заједно за Србију.

Веслиновић и Зеленовић, који се налазе у тродневној посети Бриселу су започели серију састанака са представницима Европског парламента и других институција Европске уније.

У оквиру првог дана посете Веселиновић и Зеленовић састали су се са европском посланицом Тањом Фајон која је и председница Одбора Европског парламента (ЕП) за стабилизацију и придруживање Србије ЕУ, као и посредница у међупартијском дијалогу о изборним условима под покровитељством ЕУ и европским послаником Деметрисом Пападакисом.

Говорећи о међустраначком дијалогу о унапређењу изборних услова под покровитељством ЕУ, Веселиновић и Зеленовић су упозорили Фајон "на опструкције које долазе са стране власти и непостојање политичке воље да се услови заиста унапреде".

"Захтевана је одлучнија улога представника ЕУ у наставку овог процеса", додаје се у заједничком саопштењу.

(Бета, 09.07.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »