Капитен КК Партизан Новица Величковић завршио каријеру

Бета 16.09.2021

Легендарни капитен Партизана Новица Величковић вечерас је и званично завршио каријеру, победом у пријатељској утакмици против Ефеса 92:85 у Београду.

Величковић је одиграо последњу утакмицу за црно-беле пред пуном Београдском ареном. Он је врло емотивно доживео опроштај од вољеног клуба, а приликом обраћања навијачима је у више наврата заплакао.

Кошаркаши Партизана играли су у ретро дресовима по узору на сезону 2008/2009.

Њих су поред терена гледали бројни играчи из разних генерација Партизана, као и легендарни тренер београдског клуба Душко Вујошевић, који је у више наврата поздрављен овацијама.

На представљању уочи утакмице играчи обе екипе носили су мајице са ликом Величковића. Такође и већи део навијача био је обучен у исте мајице.

Навијачи су имали прилике да виде нови тим Партизана, предвођен новим тренером Жељком Обрадовићем.

Меч је почео минутом ћутања због смрти легендарног тренера Душана Ивковића.

Величковић је у изјави за РТС рекао да "тек на крају види да је нешто урадио за Партизан".

"Хвала свима који су ме пратили кроз каријеру, јер ово је за мене посебан дан, није ми лако што остављам кошарку. Окрећем се другим стварима. Не сећам се свог првог коша, али сам вечерас био узбуђен као када сам први пут заиграо. Цела еуфорија која се појавила око мене набила ми је тензију. Хвала и Ефесу, прелако сам дао вечерас кош, можда и најлакши", рекао је он.

"Ово је лепа прилика да Партизанова публика види нови тим и тренера, све се спојило. Имао сам добре учитеље док сам био млађи, мноштво капитена, старијих играча који су били прави лидери. Ниједног момента не гледамо да увредимо противника нити било кога. Научен сам да је тим испред свега, нисам битан ја ни други појединац, Партизан је увек био на првом месту. То остаје млађим генерацијама", додао је Величковић.

Он је рекао да ће се сада посветити породици и да му је време са њом највише недостајало.

Величковић је за Партизан одиграо 509 утакмица и освојио 13 трофеја и један је од највољенијих играча клуба.

(Бета, 09.16.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »