SRS: O sporu banaka i građana mora da se izjasni guverner NBS

Beta 04.10.2021

Srpska radikalna stranka danas je pozvala guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković da se izjasni o poslednjem sporu između građana i banaka koji se odnosi na naplatu troškova obrade kredita i premije osiguranja kredita kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK).

U saopštenju SRS je istaknuto da je "čudna" odluka Vrhovnog kasacionog suda "koji je bez pravnog osnova i novih argumenata u korist poslovnih banki, a na štetu građana, promenio svoj stav iz 2018. godine" o naplati troškova obrade kredita.

Ta stranka smatra da je "nedopustivo da NBS u svim sporovima između građana i banaka staje na stranu banaka".

"Već dvadeset godina kritikuje uništavanje srpskih i dovođenje stranih banki u Srbiju. Кao glavne krivce za ovaj kriminal označavali smo Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića i neprekidno tražili njihovu odgovornost. Nažalost, nijedna vlast nije imala razumevanja za ovaj problem i strane banke su se instalirale u Srbiju gde posluju po zelenaškim principima, dijametralno drugačijim nego u njihovim matičnim zemljama", navela je SRS u saopštenju.

Dodaje se da su korisnici bankarskih usluga, osim visokih kamata, u obavezi da plaćaju "kojekave troškove od obaveštenja o eventualnom minusu na bankovnom računu, do izmišljenih troškova za održavanje računa".   //

(Beta, 10.04.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »