Đilas: Opozicija upozoravala na Hrkalović, branili je oni koji je danas napadaju

Beta 18.10.2021

 Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je opozicija više puta upozoravala da bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović "prelazi svoja ovlašćenja i organizuje prisluškivanje opozicionih političara".

"Tada kad smo to govorili, ti isti koji je danas napadaju i proglašavaju za krivca za sve loše što se desilo u policiji i oko policije, su je branili i govorili da mi to radimo iz nekakvih profiterskih razloga", rekao je Đilas novinarima u prostorijama SSP u Požarevcu.

Prema njegovim rečima, "nezabeleženo je u svetu" da direktor policije (Vladimir Rebić) ide na poligraf, kao i da pripadnici policije optužuju tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da "sarađuje sa stranim službama".

On je ocenio da je pred očima svih građana "raspad države", jer se osam meseci slušalo o 1.800 razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučuća "sa 26 poštenih i divnih ljudi".

"Na kraju se ispostavilo da je sve rađeno u skladu sa zakonom, na predlog policije, tužilaštva, sud je odobrio. Nikad nismo saznali ko su ti ljudi, ni šta je predsednik sa njima razgovarao", rekao je Đilas.

On je pomenuo i slučajeve "Jovanjica" i klan Veljka Belivuka, ocenjujući da su ti ljudi "proizvedeni od strane režima".

"Počevši od Saleta Mutavog koji je vodio tu grupu, pa onda Belivuka koji je tu grupu preuzeo, koji je, kao što znamo, služio za razbijanje demonstracija, a za to mu je dozvoljeno da se bavi najtežim kriminalnim delima i da na kraju tolike ljude ubijaju", kazao je Đilas.

Đilas: Uloga Evropljana u međustranačkom dijalogu nije bila dovoljno iskrena

 Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da pokušaj evroparlamentaraca u međustranačkom dijalogu oko poboljšanja izbornih uslova "nije bio dovoljno iskren da bi nešto promenio".

"Od onog dijaloga bez Evrope nema ništa, on je samo služio da bude pokrivalica, ako ne daj bože po vlast Evropljani stisnu malo hrabrosti i napokon odustanu od jedne podrške antievropskoj vladi. To se nije desilo", rekao je Đilas novinarima u prostorijama te stranke u Požarevcu.

On je podsetio da više opozicionih stranaka trenutno pregovara kako da dođu do zajedničke izborne liste, za izbore na svim nivoima raspisane za april 2022. godine i istakao da je želja da na toj listi budu i nestranačke ličnosti.

"Ako uspemo to sve da dogovorimo i donesemo odluku, da i bez obzira što nema nikakvih uslova za izbore, a to ste mogli da vidite i u prethodnim danima, i na takve izbore izađemo i pobedimo, jer jednostavno mislim da je većini građana Srbije danas jasno u kakvoj zemlji živimo i da nema napretka osim kada gledate televizije sa nacionalnom frekvencijom i čitate tabloide", kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, na svakom koraku se može videti neki protest ili neki štrajk.

"Taj proces pada režima Aleksandra Vučića više ne može da se zaustavi, on je krenuo, on je nezaustavljiv i ja verujem da može da se završi u narednih šest meseci", ocenio je Đilas.

foto:prt.scr//

(Beta, 10.18.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »