Tepić: Nećemo pristati na kataklizmu koja bi nastala izvlačenjem litijuma

Beta 03.11.2021

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je ta stranka potpisala društveni sporazum kojim se obavezala da nikada neće pristati na to da Srbija bude mesto gde će se "najprljavijim metodama" izvlačiti litijum, saopštio je SSP.

"Mi to garantujemo ne samo svojim potpisom, već i svojom političkom odgovornošću. Mi smo se tim sporazumom obavezali da nikada nećemo koalirati i sarađivati sa drugim političkim faktorima i organizacijama koji bi doneli drugačiju odluku", rekla je Tepić u Loznici.

Ona je dodala da su članovi SSP svesni da je litijum značajan resurs budućnosti za narednih 60 do 80 godina i da "niko nema ništa protiv toga", ali da su protiv toga da se "katastrofalnom tehnologijom, koja se do sada primenjivala u svetu, uništi ne samo ovo područje već i generacije širom Srbije".

"Ne postoji taj milion profita, to radno mesto, taj suficit, ta nadoknada u budžetu, ta korist vredna jednog ljudskog života", rekla je Tepić.

Ona je kazala da SSP ima saznanja da kompanija Rio Tinto pokušava da "kupi" sportska udruženja i sportske klubove u Loznici.

"Imamo saznanja da kompanija Rio Tinto pokušava da "kupi" sportska udruženja, sportske klubove ovde u Loznici, odnosno da "potkupi", da podmiti, da im daju pare čak i da ih ne reklamiraju. Znate kako se to zove? Podmićivanje", rekla je potpredsednica SSP.

Tepić je navela da će Loznica biti mesto "sa kataklizmičnim posledicama" jer sa takvom tehnologijoim ne može ništa da se uradi, a da posledice ne trpe deca//

(Beta, 11.03.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »