Ne davimo Beograd: Napadi desničarskih ekstremista na Inicijativu za Požegu nedopustivi

Beta 12.11.2021

Pokret Ne davimo Beograd danas je najoštrije osudio napade desničarskih ekstremista na predstavnike Inicijative za Požegu koji su podržali aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović u suprotstavaljaju veličanju ratnih zločinaca.

U saopštenju je navedeno da su, nakon javne podrške koju je Inicijativa za Požegu uputila Ćorović i Jaćimović, "usledili napadi i ispisivanje grafita mržnje na prostorijama pokreta i na porodičnom lokalu jednog od članova".

Navedeno je da se taj "kukavički čin" desio usred noći i ocenjeno da su pretnje Inicijativi za Požegu nedopustive.

Ukazano je i da to bio "samo jedan u nizu napada na Inicijativu za Požegu".

"Prethodnih dana, aktivisti ove organizacije dobili su više pretnji i uvreda od strane ekstremno desničarskih grupa, kao reakciju na javno iskazivanje podrške aktivistkinjama koje su se suprotstavile veličanju ratnih zločinaca", navodi se u saopštenju.

Pokret Ne davimo Beograd je naveo i da pruža punu podršku aktvistima i saborcima u Požegi, te ukazao da se oni godinama bore protiv korumpirane i nesposobne lokalne vlasti na čelu sa naprednjacima.

"Znamo da ih ovakvi napadi neće uplašiti, niti pokolebati u borbi za Srbiju koja pripada svim njenim građanima", navodi se u saopštenju.

Ćorović i Jaćimović su nedavno bile privedene jer su bacile jaja na mural Ratka Mladića na Vračaru.//

(Beta, 11.12.2021)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »