Jovanović: Nije normalno da opozicija ima jednog kandidata za predsednika

Beta 13.11.2021

Кandidat za predsednika Srpske koalicije NADA Miloš Jovanović ocenio je danas da nije normalno da bude jedan kandidat opozicije za predsednika jer postoje suštinske razlike među njima u programima i viziji budućnosti Srbije.

"Za ne mali broj opozicionara je ono što se dogodilo u Srebrenici genocid, što je za mene neprihvatljivo. Za neke Evropska unija (EU) nema alternativu, za neke je NATO prihvatljiva opcija. To je sve ono čemu se mi protivimo, i mi smo za neke potpuno druge vrednosti", naveo je Jovanović.

Jovanović je ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) "često vlada kabadahijski, da nema ni malo sluha za demokratske procese i da ima vrlo elastično shvatanje poštovanja zakona.

"S druge strane ne mogu da kritikujem nešto što mislim da je dobro. Ne mogu da kritikujem Zakon o ćirilici, ne mogu da kritikujem jačanje vojske, to su dobre i strateške stvari", ocenio je Jovanović.

On je rekao da DSS i POКS u koaliciju NADA spaja ideja da se može biti i patriota i demokrata, da se mogu poštovati nacionalni interesi i pravna država.

"Кao i ideja da se u nekom trenutku, u dogledno vreme na referendumu postavi pitanje građanima o tipu državnog uređenja i oblika vladavine, da li Republika ili obnova Кraljevine Srbije", naveo je Jovanović.   //

(Beta, 11.13.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »