Đorđević (Oslobođenje): Vučić će poniziti sve koji izađu na izbore

Beta 19.11.2021

Učesnici tribina "(Lažna) opozicija i (lažni) izbori" saglasili su se da se sledeće godine u Srbiji ne održavaju izbori i da za njih nema osnovnih uslova, ali su izneli različita mišljenja o tome da li na njima treba učestvovati.Lider pokreta Oslobođenje Mlađa Đorđević izjavio je da pokret od svog nastanka govori da se mafija ne pobeđuje na izborima i da su dosledni i trenutno jedini u zemlji koji kažu da u ovome što se zove izbori neće učestvati.

"Nemamo razumevanja za one koji će izaći jer time daju legitimitet i pomažu izdaju i pljačku Srbije. Smatramo da svakim davanjem legitimiteta častimo mafiju jer na vlasti je mafija koja je zarobila Srbiju" rekao je Đorđević i dodao da Oslobođenje želi da se približi onima koji ne žele ni sada da izađu na glasanje.

Đorđević je rekao da ne veruje u istraživanja javnog mnjenja jer se tamo opozicijom smatraju svi koji nisu u koaliciji sa Vučićem, a to nije tačno.

Za njega ni Boško Obradović, ni Saša Radulović, ni Miloš Jovanović ni bilo ko ko je išao da se dogovara sa Aleksandrom sa Vučićem - nije opozicija.

"Vučić će poniziti sve koji izađu na izbore", rekao je Đorđević.

Politički analitičar Boban Stojanović izjavio je da 2022. godine u Srbiji neće biti izbora, jer je ovo što se sprema kao, kako je naveo "trka na 100 metara gde oni kreću od devedesetog metra, a nama su vezane noge i pucaće na nas".

"Aleksandar Vučić će pobediti u prvom krugu predsedničkih izbora i osvojiti mnogo više od 126 mandata u Parlamentu" rekao je Stojanović i ponovio tezu da kada bi se kao protivkandidat Vučiću pojavio Isus lično, Vučićevi mediji bi ga satanizovali, a vernike bi naterali da se odreknu vere.

Stojanović kaže da odgovorno tvrdi da nema ni promila šanse da opozicija pobedi.

Iako je zagovarao bojkot kao priliku da se pokaže da Srbija nije normalna zemlja, ali da iako je bojkot uspeo u izbornom danu, to nije iskorišćeno da se za sledeće izbore stvori bolje okruženje.

Dodao je da stranke koje sada izlaze na izbore to rade zbog javnog finansiranja i zbog beogradskih izbora gde su šanse za opoziciju malo veće zbog opšte informisanosti zato što ljudi ne rade dominantno u javnom sektoru.

Konsultant Dušan Milenković ocenio je da očekuje veliku izlaznost na izbore jer će izaći i opozicija i dodao da bi bilo dobro da se u Beogradu ostvari dobar rezultat opozicije jer to može da da nadu ljudima u opozicionoj javnosti.

"Konstantno u istraživanjima imamo da Vučić ima podršku od 45 do 50 posto, ali onih koji su protiv ima 35 do 40 posto što je veoma blizu i važno da se animiraju nekom pobedom", rekao je Milenković.

Kad je reč o Vučićevom legitimitetu on je dodao da nema naroda na ulicama, da su građani nezainteresovani i ne može se lako zaključiti da li Vučić ima legitimitet ili nema.//

(Beta, 11.19.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »