Stanković pred Ludogorec: Znamo šta pobeda može da nam donese

Beta 24.11.2021

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas u Beogradu da je predstojeća utakmica protiv Ludogoreca u Ligi Evropa najbitniji meč u ovoj polusezoni i istakao da crveno-beli znaju šta taj meč može da im donese."Neće biti sa nama (Marko) Gobeljić i (Miloš) Degenek zbog kartona. (Seku) Sanogo se vratio, ali videćemo da li će moći 90 minuta ili ne. (Luis) Dioni je još van stroja, uspeli smo da vratimo Pipa Falka", rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

"Nije loše. Moglo je da bude i bolje, ali smo zadovoljni kako smo izgledali 70 minuta u Lučanima. Hvatamo zalet za utakmice na svaka tri dana, a već sutra je jedna od najbitnijih u polusezoni", dodao je Stanković.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra ekipu Ludogoreca, u utakmici petog kola Lige Evropa.

Crveno-beli su trenutno drugi na tabeli Grupe F sa sedam bodova, odnosno imaju dva boda manje od Brage, a dva više od Mitjilanda. Ludogorec je poslednji na tabeli sa jednim bodom i potrebna mu je pobeda u Beogradu kako bi sačuvao nade za ostanak u Evropi.

Upravo je to bilo prvo pitanje za Stankovića - u kojoj meri mu to što Ludogorec mora da ide na pobedu olakšava pripremu utakmice.

"Evropa je Evropa. Svako ko igra Evropu želi da pobedi. Vidim da se priča da će doći bez par igrača, ali ako vratimo film unazad i mi smo bili bez par važnih igrača u Bugarskoj pa smo napravili jednu od lepših pobeda u poslednje vreme", rekao je Stanković.

"Ovoj utakmici prilazimo stopostotno takmičarski. Zavisi od nas. Svi znamo šta može pobeda da nam donese. Ko god da izađe kao protivnik, kakva god formacija ili tim, mi idemo maksimalno. Poštujemo istoriju Ludogoreca, imaju čime da se pohvale u poslednjih 10 godina. Na njih gledamo kao na najbitniju utakmicu u ovoj polusezoni", istakao je on.

Trener Zvezde je naveo da "95 odsto" zna sastav tima koji će početi meč protiv Ludogoreca, kao i način na koji će se suprotstaviti bugarskom timu.

Stanković je rekao da neće pratiti kako se odvija rezultat na meču Mitjiland - Braga, barem dok se ne završi utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

"Moramo da pobedimo da bismo mogli da se nadamo nečemu. Bitno je da osvojimo tri boda, a šta bude u Danskoj - biće. Neću imati nikakvu komunikaciju sa bilo kim oko rezultata sa meča Mitjiland - Braga za vreme naše utakmice. Do sad to nisam radio, neću ni sutra. Isključivo sam fokusiran na to kako ćemo da odigramo", rekao je Stanković.

Crveno-belima će nedostajati podrška navijača na sutrašnjem meču, ali će na tribinama biti deca, kao i na utakmici protiv Kairata.

"Naravno da će nam nedostajati navijači. U Lučanima su bili iza naše klupe, davali nam vetar u leđa. Igrali smo pred decom protiv Kairata, bila je lepa i prijatna atmosfera. Zvezdaš je zvezdaš, da li je dete ili odrastao, manje je važno, svi će biti uz nas", rekao je Stanković.

"Treba odigrati jaku i takmičarsku utakmicu za one koji neće moći da dođu na Marakanu, da obezbedimo proleće u Ligi Evrope. Ne zavisi od nas, ali mi cilj moramo da ostvarimo", zaključio je trener Zvezde.

Utakmica Crvena zvezda - Ludogorec igra se sutra od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić".

(Beta, 11.24.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »