Анђелковић (НС): Савски насип због дивље канализације могао би се срушити

Бета 24.11.2021

Председник одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић изјавио је да је на Савском насипу на Новом Београду вероватно квар на дивље изграђеној водоводној цеви ка неком од сплавова, а да то може коштати и животе људи, саопштено је данас.

Реагујући на снимак на друштвеним мрежама на којем су активисти удружења Савски насип снимили истицање воде из насипа, Анђелковић је навео да је уочљиво да вода испира ситне честице из насипа, да ће кренути за њима оне веће и тако док не дође до појаве суфозије (унутрашња ерозија) и потпуног лома насипа.

"Такав јавашлук може неке људе коштати живота", рекао је он, а саопштила Народна странка.

Према његовим речима, апел надлежнима да реагују је одавно упућен, али да је јасно да они то неће учинити.

"Важнији су им бахати појединци, који настањују унутрашњу страну насипа, уосталом многи од надлежних су и сами међу власницима кућа унутар насипа", казао је Анђелковић.

До савске обале се готово нигде не може, наводи Анђелковић, а ако сте риболовац рекреативац, можете пецати једино ако вам власник неког сплава дозволи да користите његову терасу.

"Преливање воде преко насутих објеката није дозвољено јер доводи до рушења објекта, а други аспект проблема је прокопавање насипа из разноразних потреба људи који су се самовољно ту настанили", рекао је он и додао да се објекат трајно дестабилизује и да се мења његова унутрашња структура.

"Промена у односу према Савском насипу уследиће после промене власти, јер је очигледно да овде не постоји воља да се овај проблем реши", тврди Анђелковић. //

(Бета, 11.24.2021)

Нс »

Кључне речи

Политика, најновије вести »