Ne želi stare ljude na čelu države: Najbogatiji čovek na svetu provocira političare: "Hajde da postavimo ograničenje na godine za ulazak u kancelariju"

Blic 05.12.2021  |  M.I.M.
Ne želi stare ljude na čelu države: Najbogatiji čovek na svetu provocira političare: "Hajde da postavimo ograničenje na…

Američki milijarder Ilon Mask smatra da bi svima starijima od 70 godina trebalo da se zabrani da se kandiduju za političke kancelarije. “Hajde da postavimo ograničenje godina iza kojeg se više ne možete kandidovati za političku kancelariju, možda brojka tek ispod 70”, poručio je šef “Tesle” u četvrtak na “Tviteru”.

Ako Mask nije pomenuo određenog političara, “Biznis insajder” ukazuje da su američki aktuelni i bivši predsednik Džo Bajden i Donald Tramp obojica stariji od 70 godina. Mask, koji je početkom decembra došao u Majami zbog umetničke instalacije "Art Bazel" kad je primećena i njegova nova frizura, nedavno je prozvao 80-godišnjeg senatora Bernija Sandersa, nakon što je ovaj na “Tviteru” rekao da “moramo zahtevati da ekstremno bogati plate svoj pravičan udeo. Tačka”.

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »