SRS: Brnabić mora hitno da razreši Zoranu Mihajlović svih državnih funkcija (VIDEO)

Beta 16.12.2021

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović izjavio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić treba po hitnom postupku od Skupštine da zatraži da se Zorana Mihajlović razreši funkcije ministra energetike i rudarstva, jer je ministarka glavni krivac za energetsku krizu koja je zadesila Srbiju.

"Ona nije imala morala da sama podnese ostavku, što se očekivalo od nje, onda zahtevamo da u najkraćem roku bude smenjena sa svih državnih funkcija, a nakon toga, treba utvrditi odgovornost ostalih", rekao je Damjanović na konferenciji za novinare.

Takođe je ocenio da "nije normalno" da se raspiše referendum o promeni Ustava kada je u Srbiji jednopartijski sistem.

"Odluka o promeni Ustava treba da sačeka izbore u aprilu, pa tek nakon toga da se, ukoliko je potrebno, priprema promena Ustava", kazao je on.

On je dodao da taj referendum nije legitiman zato što je raspisan pod "pritiskom zapada, Evropske unije i Venecijanske komisije, koja nije nikakav skup pravnih eksperata, već politički deluje".

Prema njegovim rečima, s obzirom na činjenicu da se ne oglašava predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, to referendumsko pitanje se neće povući, pa SRS poziva sve građane Srbije da izađu 16. januara na raspisani referendum i zaokruže "ne" promeni Ustava.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta, 12.16.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »