Pošta Srbije obnavlja vozila za transport i dostavu pošiljaka

Beta 30.12.2021

Pošta Srbije saopštila je danas da je nabavila nova vozila putem operativnog lizinga i ugovorila isporuku 209 novih vozila namenjenih transportu i dostavi poštanskih pošiljaka.

Isporučeno je, kako je navedeno, prvih 28 teretnih vozila mase od 3-3,5 tone, 17 vozila tipa Fiat Ducato Furgon 2.3 MJ, i 11 vozila tipa Fiat Ducato Maxi Furgon 2.3 MJ.V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević danas je održao kolegijum Preduzeća u Regionalnom poštansko-logističkom centru Beograd i sa izvršnim direktorima i direktorima funkcija razgovarao o realizaciji započetih aktivnosti na daljoj obnovi poštanske mreže tokom januara, kao i o planovima za početak nastupajuće poslovne godine na jačanju kapaciteta u tehnološkim vozilima i novim uslugama koje podržavaju e-trgovinu.

Kolegijumu su, kako je navedeno, prisustvovali i predstavnici sindikata preduzeća.

"Kontinuirano unapređenje logističkih kapaciteta strateško je opredeljenje Pošte Srbije. U cilju unapređenja transporta, redovne i specijalizovane dostave pošiljaka, posebno usled rastuće e-trgovine i povećanja broja e-pošiljaka, otpočeli smo sveobuhvatnu obnovu Poštine flote", rekao je Đorđević.

Dodao je da je uvođenjem novih tipova vozila, obnovom i daljim jačanjem najveće i najrasprostranjenije nacionalne distributivne mreže, obezbeđena liderska pozicija tog preduzeća.

Nova tehnološka vozila, prema njegovim rečima, povećaće sigurnost pošiljaka u transportu, pouzdanost i kvalitet poštanskog servisa, kao i zadovoljstvo korisnika, obezbeđujući istovremeno i bolje uslove za rad zaposlenih.

"Obnovu Poštine flote i isporuku novih vozila, mopeda i bicikala nastavljamo u januaru, a u planu je kompletna

zamena flote do 2023. godine", rekao je Đorđević.

Nova vozila povećavaju, kako je navedeno, dostupnost poštanske mreže čime se postiže unapređenje kvaliteta usluge uz smanjenje emisije izduvnih gasova s obzirom na to da sva vozila ispunjavaju Euro 6 standarde i omogućiće povećanje broja usluga koje Pošta pruža, u skladu sa rastućim zahtevima tržišta.

(Beta, 12.30.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »